Hart voor gezondheid - Mindfulnesstrainingen


Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent: volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Met mindfulness leer je bewust, zonder oordeel en met aandacht stil te staan bij het moment. Je leert je grenzen te bewaken en te accepteren wat er is. Door meer inzicht te krijgen in je innerlijk leven, ontwikkel je meer zelfvertrouwen en leer je op een bewuste manier te leven en keuzes te maken.

Voor wie?

Mindfulness is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen.

Het is geschikt voor mensen die, door de drukte van het dagelijks leven, het contact met zichzelf zijn kwijtgeraakt of lijden aan stress gerelateerde klachten.

Daarnaast blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek dat mindfulness bijzonder effectief blijkt te zijn voor mensen met depressieve - en angst klachten en mensen met chronische pijnen. Ook als je een verstoorde relatie hebt met eten (te veel, te weinig, te ongezond...) kan mindfulness veel voor je betekenen.

Mindfulness kan de basis zijn van een nieuwe kijk op het leven!

Als ik blijf kijken

zoals ik altijd heb gekeken,

blijf ik denken

zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken

zoals ik altijd heb gedacht,

blijf ik geloven

wat ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven

zoals ik altijd heb geloofd,

blijf ik doen

zoals ik altijd heb gedaan.

Trainingen

Tijdens de Mindfulnesstraining krijg je handvatten aangereikt om in aandacht te kunnen leven.

Door middel van begeleide aandachts-, concentratie-oefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen, leer je je aandacht te richten op het hier en nu, op wat je denkt en voelt, op wat je doet en op wat er om je heen gebeurt.

Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je dat je een grotere invloed hebt op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen dan je ooit had durven dromen.
Om de training succesvoller te maken, krijg je huiswerk mee om elke dag minstens een half uur mindful bezig te zijn, om langzaam maar zeker een gewoonte van mindfulness te maken en om het steeds vaker en gemakkelijker in je dagelijks leven toe te kunnen passen.
De training is gebaseerd op het programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn en bestaat uit 9 bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
Kosten: 300 euro inclusief reader en 5 meditaties op mp3.  Betalen in termijnen is mogelijk. 
Klik hier voor de startdata van de Mindfulnesstrainingen.

Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema zoals, ademhaling, emoties, gedachten, acceptatie, luisteren, overtuigingen,...etc.

In de agenda vind je wanneer er trainingen Mindfulness en Eten starten.
Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
Kosten: 310,-€
Een individueel traject is ook mogelijk. Vraag naar de tarieven door te bellen met Annemieke van Duinhoven, 0636181389. Of kijk op de pagina Mindfulness op Maat